Pages: [1]   Go Down

Author Topic: CaptureOne 10 not retaining edits...?  (Read 1281 times)

Dinarius

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1039
CaptureOne 10 not retaining edits...?
« on: January 20, 2018, 07:50:22 AM »

Windows 10 x64

This has never happened to me before.

I edited files in three different folders.

I closed C1 (without saving the files to TIFF)

The next day I opened C1.

Some of the files show in the film-strip/thumbnails clearly with their edits intact.

But, when I click on some of them, they open with all edits zeroed out EXCEPT Linear Mode.

Other files in the same folder retain their edits.

Any ideas?

Thanks.

D.
Logged

Dinarius

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1039
Re: CaptureOne 10 not retaining edits...?
« Reply #1 on: January 20, 2018, 02:28:30 PM »

For the record:

I tried editing one of the problem files. I closed and reopened C1. Same problem; the edits were back to zero.

So, I clicked on the Reset All Edits at the top of the screen, for one of the problem files. I then made a few edits, and closed and reopened C1. The edits were still there.

So, resetting everything may have solved the problem. We shall see.

D.
Logged

FranciscoDisilvestro

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1231
    • Frank Disilvestro
Re: CaptureOne 10 not retaining edits...?
« Reply #2 on: January 20, 2018, 08:04:43 PM »

Check that you have the latest version of C1 10 (10.2.1 or newer). There was a similar issue with the prior version and the Fall Creators Update of Windows 10.

More info on these threads:

http://forum.luminous-landscape.com/index.php?topic=121243.0

http://forum.phaseone.com/En/viewtopic.php?f=69&t=26863

Dinarius

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1039
Re: CaptureOne 10 not retaining edits...?
« Reply #3 on: January 21, 2018, 05:03:23 AM »

Francisco,

Thanks for the links.

Exactly what I experienced.

But, Reset Adjustments on All Selected Variants seems to solve the problem.

I'm running C1 10.2  - Build 10.2.0.74

If I go to Updates, there is no option to download a version 10.2.1 only version 11.0, which I don't want to upgrade to.

Worst case scenario, I will save out the TIFFs before closing the program.

I have submitted a Support ticket. Let's see what happens.

Thanks.

D.
Logged

Dinarius

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1039
Re: CaptureOne 10 not retaining edits...?
« Reply #4 on: January 21, 2018, 05:11:24 AM »

Update:

I found 10.2.1 in the Software Archive on the Phaseone website.

Hopefully, that's an end to my problems!

Thanks for your help.

D.
Logged

Dinarius

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1039
Re: CaptureOne 10 not retaining edits...?
« Reply #5 on: February 15, 2018, 10:13:43 AM »

Work heavily on a bunch of food shots yesterday.

Went back to them today.

None of the edits had been saved.

AFAIK, nothing in my setup has changed.

Royally p***ed off, I have to say.

D.
Logged

E.J. Peiker

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 822
    • http://www.ejphoto.com
Re: CaptureOne 10 not retaining edits...?
« Reply #6 on: February 15, 2018, 04:17:10 PM »

Work heavily on a bunch of food shots yesterday.

Went back to them today.

None of the edits had been saved.

AFAIK, nothing in my setup has changed.

Royally p***ed off, I have to say.

D.

Have you opened a support ticket with Phase One on their website?  they are very good at getting back to you within a day or so.
Logged

Doug Peterson

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 3805
    • http://www.doug-peterson.com
Re: CaptureOne 10 not retaining edits...?
« Reply #7 on: February 15, 2018, 07:02:43 PM »

Have you opened a support ticket with Phase One on their website?  they are very good at getting back to you within a day or so.

Every single case (100.0%) is answered within 24 hours. Most much more quickly.

Dinarius

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1039
Re: CaptureOne 10 not retaining edits...?
« Reply #8 on: February 16, 2018, 02:34:44 AM »

Yes, thanks.

I've reopened my existing ticket from a few weeks ago. Waiting to hear back.

As you can see from the thread, this was a known problem - issues with the Windows Fall update.

But, I thought that installing 10.2.1 would solve it, and it appeared to.

Seems to be back again though.

D.
Logged
Pages: [1]   Go Up