Pages: 1 2 [3]   Go Down

Author Topic: Z3100 Error code 01.01:10  (Read 8554 times)

canto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #40 on: November 08, 2017, 01:06:00 pm »

Difficult to understand is this : I had HP support on the phone, they confirm part number for Main P Board is 67014 (for Q5669 B model).
On these ebay ads, part number is 60245, which is for Z 3100 PS. I will have to look for moreÖ
And what I need to sort out is also voltage : here we are 230v, versus 110v US. Power supply imported from US will be 110v or is it universal ?
« Last Edit: November 08, 2017, 01:10:48 pm by canto »
Logged

Mark Lindquist

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1594
  • itís not about the photos we take - itís the ones we leave
    • LINDQUIST STUDIOS
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #41 on: November 08, 2017, 01:50:56 pm »

Go to the back of your printer and find the date of manufacture and the model number.

Is your Z3100 really a "B" and not an "A"?

Logged
Mark Lindquist
http://z3200.com, http://MarkLindquistPhotography.com
Lindquist Studios.com

canto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #42 on: November 08, 2017, 02:05:21 pm »

Typical HP confusing operations :

Model nį Q5669B
Factory model : Q5669A

My name is Johan but my name really is Jonah

Brilliant !
Logged

canto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #43 on: November 08, 2017, 02:23:57 pm »

Doesn't change a thing : codes are the same for a or B.
And code 670245 doesn't exist. Driving me mad.
Engineers that cannot square their mindsÖ
Logged

Mark Lindquist

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1594
  • itís not about the photos we take - itís the ones we leave
    • LINDQUIST STUDIOS
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #44 on: November 08, 2017, 03:56:32 pm »

OK, so here's the thing Jonah,
Other than the 110 volt V. 220 volt issue,  usually those boards are pretty much the same.

I suspected your printer was version A, which is why I asked you about it.

I suggest you just make another call to HP and ask about the voltage issue and see what they say.

That's a good question and I don't know the answer to it about the voltages.

I wish Ernst Dinkla would turn up - he'd know for sure being in the Netherlands.

But you can just dig into it and find out.

OK Jonah,

Good luck.

Mark
Logged
Mark Lindquist
http://z3200.com, http://MarkLindquistPhotography.com
Lindquist Studios.com

canto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #45 on: November 09, 2017, 01:31:17 am »

Confirmation of part number and no stock :
"Thank you for your message.  This information was verified with the hp parts website. 
The PCA board for tthe Designjet Z3100 base model as well as the PS version would be
the Q6677-67014.  We currently are out of stock of this part.  I hope this was helpful.
Have a good evening.
Jacqui Shuster
3980 S. Evans Blvd Tucson AZ 85714"
Logged

Ernst Dinkla

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 3983
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #46 on: November 09, 2017, 05:40:49 am »



That's a good question and I don't know the answer to it about the voltages.

I wish Ernst Dinkla would turn up - he'd know for sure being in the Netherlands.


Mark

Well one thing I would not like is making mistakes on this chapter. Ordering parts can be tricky and I have a head carriage board here that I ordered incorrectly, needed another one. As I understand it the formatter is for a 24" Z3100 A version, date 2008 corresponds to that. I think voltage is brought back to a general one by the power unit so the formatter will be identical. But that is my logic ....... 

The parts distributor I ordered from is belly up, this one did help Pieter Kers https://nl.eetgroup.com/ a year ago.


Met vriendelijke groet, Ernst

http://www.pigment-print.com/spectralplots/spectrumviz_1.htm
March 2017 update, 750+ inkjet media white spectral plots
Logged

canto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #47 on: November 09, 2017, 05:43:53 am »

Thank you Ernst.
They have it.
But 700 Ä and not sure it will solve problem.
 ;D
HP Inc. Main PCA w. PSU 5V  Q6677-67014
 10 dagen levertijd. Houd mij op de hoogte
703,00   EUR
excl. BTW
Logged

Mark Lindquist

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1594
  • itís not about the photos we take - itís the ones we leave
    • LINDQUIST STUDIOS
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #48 on: November 09, 2017, 08:39:25 am »

I think you could just get a new power supply that comes with the PCA and trade yours in.  Some suppliers have this offer.  It might be better to just get the entire Power Supply, because the PCA Main Board is attached to it, and with that error code, one can not be sure that it isnít a problem with the power supply over all.  Like I said in an earlier post, if you replace the power supply, it means you are getting a new fan which runs 24/7/365, and because it is sleeve bearing and not ball bearing, they wear out.

A rebuilt power supply can come up for sale in the $150-$300 range.

Here is whatís involved to change it out once there is access in the left side of the printer:

https://m.youtube.com/watch?v=h_4zysl6fBA

In short, it may be easier to find a power supply that has the PCA board with it than to find. Just the PCA board.  Everything is the same to change it out, but more steps involved the change out the board itself.

Iíve been trying to get this message across if you go back over my posts, please.

M

EDIT - Hereís one at Amazon: 

https://www.amazon.com/Sparepart-assembly-Q6677-67014-Designjet-Z3100ps/dp/B008FQP254
« Last Edit: November 09, 2017, 08:49:37 am by Mark Lindquist »
Logged
Mark Lindquist
http://z3200.com, http://MarkLindquistPhotography.com
Lindquist Studios.com

canto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #49 on: January 02, 2018, 05:49:44 pm »

OK. Z3100 have been hopeless and PC board replacement is minimum 700 Ä plus labour.
Now I have another offer from a large German dealer.
A refurbished Z3100 for the same price.
Should I go for it ?
Logged

John Nollendorfs

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 619
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #50 on: January 03, 2018, 11:14:38 am »

Canto:
HP does not support the Z3100 any more! I'm running on Windows 10, and the last update Dec 2017 caused problems with the driver. If you are planning on running the printer with Windows 7 or early windows 10, there should be no problem. Just saying!
Logged

canto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #51 on: January 03, 2018, 11:16:58 am »

I know, no support for Z3100 / 2100.
But my activity doesn't justify buying a brand new machine around 2000 Ä.
German retailer offers 12 months warranty.
I'm running it on Mac.
Logged

John Nollendorfs

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 619
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #52 on: January 03, 2018, 11:34:50 am »

Just make sure it runs on your MAC now, and make sure you don't update the system on the MAC!!!!!!
Logged

canto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #53 on: January 03, 2018, 11:37:21 am »

It does run on Mac. My 2010 Z3100 did until main PC board failed last October.
Still pondering a new Z2600 (around 1700 Ä here).
Logged

deanwork

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 2350
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #54 on: January 03, 2018, 11:53:55 am »

I have a 11 1/2 year old z3100 and it works perfectly after replacing my spectro with one from China.

My advice is if you enjoy working on electronic equipment and tinkering with things go for it. Parts are available and the knowledge base is there for doing the work.

But if you are like me and have little or no patience or talent for this kind of activity don't go there. Almost any service call will cost you way more than it is worth. And you never know how people take care of their printers or what kind of surges in electricity have gone through them.

But if you do get a price that you can't refuse make sure you sit there and do print tests with it. First thing is to print out the diagnostic pattern and then do a linearization. If the seller won't cooperate just walk away.

I use mine on both a Mac and a pc. When my pc updated itself to windows 10 I had nothing but trouble though it did work fine for about a month until updates messed it up.  When I reinstalled windows 7 everything went back to normal.

John


It does run on Mac. My 2010 Z3100 did until main PC board failed last October.
Still pondering a new Z2600 (around 1700 Ä here).
Logged

canto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
Re: Z3100 Error code 01.01:10
« Reply #55 on: January 03, 2018, 11:57:10 am »

I know, and I tried to find a new PC Board for this model.
First price : 750 Ä. Plus the hassle of hours of installation and no assurance to get it running again.
That's almost half the price of a new Z2600, without the hassle (granted, only 6 color instead of 12, but wellÖ).
Logged
Pages: 1 2 [3]   Go Up