Pages: [1] 2 3 4   Go Down

Author Topic: LR 7.3 BUGS  (Read 7758 times)

zobeleye

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
    • zobeleye
LR 7.3 BUGS
« on: April 06, 2018, 05:09:26 AM »

Hi there,
after the upgrade I notice, when I press <R> to crop, it always switches to the picture I've cropped before, with the crop frame around it and then it opens the one I'm actually working on. Small bug, but pretty annoying, when doing a lot of work.
Hopefully fixed by the next corrective update...
How about You ? having the same thing happening ?

cheers
Z
Logged
mac pro 32 gb,eizoCG318,LR,nikon,fuji,Pentax645Z
http://zobeleye.com/

TonyW

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 472
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #1 on: April 06, 2018, 06:32:14 AM »

Yes, seeing the same thing on Windows 10 system.  It happens very fast but quite noticeable.

Interestingly it seems to always remember the last crop you did and even changing folders the initial flash shows the previous image for a fraction of a second.
« Last Edit: April 06, 2018, 06:35:20 AM by TonyW »
Logged

Simon Garrett

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 742
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #2 on: April 06, 2018, 01:16:46 PM »

I'd noticed it (W10) but the wrong image disappears so quickly on my machine that I'd not even thought of it as a bug, and personally I wouldn't put a very high priority on fixing it. 

However, it's possibly simply to fix (check for the correct image before rendering the screen) so I would expect it to be done sooner rather than later.
Logged

digitaldog

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 14151
    • http://www.digitaldog.net/
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #3 on: April 06, 2018, 02:54:03 PM »

Seems a Windows bug, can't replicate on the Mac version.
Logged
Andrew Rodney
Author “Color Management for Photographers"

zobeleye

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 116
    • zobeleye
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #4 on: April 06, 2018, 03:06:30 PM »

I am on 10.13.3...
Logged
mac pro 32 gb,eizoCG318,LR,nikon,fuji,Pentax645Z
http://zobeleye.com/

digitaldog

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 14151
    • http://www.digitaldog.net/
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #5 on: April 06, 2018, 03:20:42 PM »

I am on 10.13.3...
I'm no 10.13.4 but I don't think that's the difference. Again, no issue on this end. Maybe reset your preferences?
Logged
Andrew Rodney
Author “Color Management for Photographers"

JeanMichel

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 422
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #6 on: April 06, 2018, 04:18:29 PM »

Seems a Windows bug, can't replicate on the Mac version.

Hi,
I'm on a Mac, OS X El Capitan 10.11.6. I get that effect, it is just a flash of the previous image crop, almost too fast to see the effect in some cases. It does not repeat once I've used the crop tool on an image,but reappears with the next image. Not an issue for me, but the bug is real.
Logged

digitaldog

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 14151
    • http://www.digitaldog.net/
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #7 on: April 06, 2018, 04:19:28 PM »

Hi,
I'm on a Mac, OS X El Capitan 10.11.6. I get that effect, it is just a flash of the previous image crop, almost too fast to see the effect in some cases. It does not repeat once I've used the crop tool on an image,but reappears with the next image. Not an issue for me, but the bug is real.
Try messing with GPU settings....
Logged
Andrew Rodney
Author “Color Management for Photographers"

JeanMichel

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 422
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #8 on: April 06, 2018, 05:00:33 PM »

I am using the GPU.
I just imported a few images and tried the crop tool on these. If the effect is still there, it is much too short to see. And just tried  with older images, and here too there is no sign of that effect. So, en français: mystère et boule de gomme!
Logged

digitaldog

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 14151
    • http://www.digitaldog.net/
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #9 on: April 06, 2018, 05:15:01 PM »

And if GPU is off?
Logged
Andrew Rodney
Author “Color Management for Photographers"

John Cothron

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 348
    • Cothron Photography
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #10 on: April 06, 2018, 06:19:59 PM »

Interesting, I don't see this at all..  Windows 10.
Logged
John
Flickr

JeanMichel

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 422
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #11 on: April 06, 2018, 06:30:13 PM »

And if GPU is off?

Will try when back in my studio. But for the last number of tries the effect is either not there or simply too quick to be seen.
Logged

MBehrens

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 292
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #12 on: April 06, 2018, 08:11:29 PM »

And if GPU is off?
Win10
GPU on has the issue.
GPU off does not have the issue.

It is worse if the new image is a different orientation from the first. Portrait to Landscape and vice-versa are much more noticeable.
Logged

digitaldog

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 14151
    • http://www.digitaldog.net/
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #13 on: April 06, 2018, 08:13:10 PM »

Win10
GPU on has the issue.
GPU off does not have the issue.
There you go! That's why often, it needs to be turned off.
Logged
Andrew Rodney
Author “Color Management for Photographers"

farbschlurf

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 601
    • fototypo
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #14 on: April 07, 2018, 02:28:13 AM »

having the same thing happening ?
I just triedout , yes, happening here, too. Though it's really very fast.
Logged

JeanMichel

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 422
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #15 on: April 07, 2018, 02:00:54 PM »

There you go! That's why often, it needs to be turned off.

Hi again,
Well, it appears that the effect of showing, very briefly, the last image edited when opening up a new image (crop or no crop) is not there if I set the GPU to off. With GPU acceleration on, there a brief, and I mean brief, flash of the previous image. I don't really know what benefit, if any, having the GPU acceleration on gives the LR performance, I've had it 'on' since I moved from an older MacPro desktop my iMac (27" retina). I'll try using it both ways and se if there are any differences in my workflow.

On a separate note, I miss having the B&W tab in the HAS/Color panel. When working in B&W I found it useful to briefly check the colour image in order to pick a hue to vary in B&W; now it requires a trip to the Basic panel.
Logged

john beardsworth

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 4341
    • My photography site
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #16 on: April 07, 2018, 03:50:36 PM »

On a separate note, I miss having the B&W tab in the HAS/Color panel. When working in B&W I found it useful to briefly check the colour image in order to pick a hue to vary in B&W; now it requires a trip to the Basic panel.

Just press the letter V (English version) and V again to return to B&W

Unfortunately, there is a bug which resets the B&W sliders.

JeanMichel

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 422
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #17 on: April 07, 2018, 08:45:09 PM »

Just press the letter V (English version) and V again to return to B&W

Unfortunately, there is a bug which resets the B&W sliders.

Thanks for the note re: V. But if the B&W sliders reset to zeroes, that becomes of no use. I imagine that since LR now has b&w profiles, they removed the preset b&w conversion.  I can live with the new method, I modify b&w conversions pretty much for every image anyway.
Logged

john beardsworth

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 4341
    • My photography site
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #18 on: April 08, 2018, 03:25:31 AM »

Thanks for the note re: V. But if the B&W sliders reset to zeroes, that becomes of no use. I imagine that since LR now has b&w profiles, they removed the preset b&w conversion.  I can live with the new method, I modify b&w conversions pretty much for every image anyway.

So to go back to colour, hit V. Then use Undo to return to the B&W sliders. It's a workaround for now.

There are other bugs in this area. The Previous button fails to copy B&W slider values, and B&W Mix is missing from the Copy Settings dialog. I'm sure that this is all a result of introducing the B&W profiles, but I don't believe it is deliberate. Just stuff that they didn't wire up in time.

Mark D Segal

  • Contributor
  • Sr. Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 11537
    • http://www.markdsegal.com
Re: LR 7.3 BUGS
« Reply #19 on: April 08, 2018, 09:33:51 AM »

Just stuff that they didn't wire up in time.

In time for what? Because someone in management sets artificial deadlines to release versions and the staff can't make sure all the QA is done before the product goes to market? This has become a traditional trait, where updates cause things that used to work to be broken, not get fixed before release because of insufficiently thorough testing, and then it takes the customers to find out and complain. This seems to me like not a good MO, and it would take a certain amount of solid argument to convince me it can't be done better.
Logged
Mark D Segal (formerly MarkDS)
Author: "Scanning Workflows with SilverFast 8....."
Pages: [1] 2 3 4   Go Up