Pages: [1]   Go Down

Author Topic: ACR 3.3 comes up with latest Photoshop???  (Read 583 times)

louismccullagh

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 37
ACR 3.3 comes up with latest Photoshop???
« on: January 21, 2023, 05:24:15 am »

When I open old images taken with a canon 10D in camera raw it says in the PROFILE - ACR3.3 and in the Basic tools below shows the headings FILL LIGHT / RECOVERY. Yet when I open a Fuji X-H1 image it just says ADOBE COLOR in the PROFILE  and in the Basic tools below shows the headings HIGHLIGHTS / SHADOWS.

I presume ACR is using a different type of settings dependent on the camera used.

Does it make any difference to the quality of control in processing the images i.e. would it be better to be able to open the Canon 10D images in the same way the FUJI x-H1 images are opened?

Thank you for any comments which would help me better understand what is going on.
Logged

Jonathan Cross

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 645
Re: ACR 3.3 comes up with latest Photoshop???
« Reply #1 on: January 21, 2023, 07:17:30 am »

With such images in LR, I right click on an image in the Develop module and under Settings click Update to current process version.  This gives me the sliders I normally use, and I am happy with the results.

Jonathan

Logged
Jonathan in UK

digitaldog

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 20645
  • Andrew Rodney
    • http://www.digitaldog.net/
Re: ACR 3.3 comes up with latest Photoshop???
« Reply #2 on: January 21, 2023, 10:14:43 am »

It is the old Process Version which is sticky from the last used on (old) images. You have to leave it or update it, and if you update, the color appearance may change a bit.
Logged
http://www.digitaldog.net/
Author "Color Management for Photographers".

louismccullagh

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 37
Re: ACR 3.3 comes up with latest Photoshop???
« Reply #3 on: January 22, 2023, 09:21:08 am »

Hi Andrew again!

Can i change the process with a file opened in camera Raw? I do not know how to do this in any software.

Thank you again.

Louis

A fan from up to 15 years ago.
Logged

digitaldog

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 20645
  • Andrew Rodney
    • http://www.digitaldog.net/
Re: ACR 3.3 comes up with latest Photoshop???
« Reply #4 on: January 22, 2023, 10:19:15 am »

PV can be changed in ACR or Lightroom.
Logged
http://www.digitaldog.net/
Author "Color Management for Photographers".

mcbroomf

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1538
    • Mike Broomfield
Re: ACR 3.3 comes up with latest Photoshop???
« Reply #5 on: January 22, 2023, 02:14:05 pm »

In ACR the PV is selected under Calibration
Logged

Jonathan Cross

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 645
Re: ACR 3.3 comes up with latest Photoshop???
« Reply #6 on: January 22, 2023, 02:34:15 pm »

Hi Andrew again!

Can i change the process with a file opened in camera Raw? I do not know how to do this in any software.

Hello Louis
See my reply earlier in the thread as to how to do it in Lightroom; it is easy.

Jonathan



Logged
Jonathan in UK

digitaldog

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 20645
  • Andrew Rodney
    • http://www.digitaldog.net/
Re: ACR 3.3 comes up with latest Photoshop???
« Reply #7 on: January 22, 2023, 02:41:19 pm »

Here's how to do so in ACR:
Logged
http://www.digitaldog.net/
Author "Color Management for Photographers".

louismccullagh

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 37
Re: ACR 3.3 comes up with latest Photoshop??? THANKS.
« Reply #8 on: January 23, 2023, 05:27:24 am »

Wow that is brilliant many thanks everyone especially to Andrew for that screenshot.
Logged
Pages: [1]   Go Up