Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Anyone tried Aperture with RetroActive on a Big Sur M1 Mac?  (Read 4114 times)

BobShaw

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 2218
    • Aspiration Images
Anyone tried Aperture with RetroActive on a Big Sur M1 Mac?
« on: April 13, 2021, 06:32:35 pm »

Anyone tried Aperture with RetroActive on a Big Sur M1 Mac?
I am using Aperture with Catalina on a 2013 iMac but will probably move to an M1 iMac as soon as they are out.
Bob
Logged
Website - http://AspirationImages.com
Studio and Commercial Photography

BobShaw

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 2218
    • Aspiration Images
Re: Anyone tried Aperture with RetroActive on a Big Sur M1 Mac?
« Reply #1 on: April 22, 2021, 03:08:42 am »

I guess that's a no (:-)
Logged
Website - http://AspirationImages.com
Studio and Commercial Photography

Paul Bemelmans

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1
Re: Anyone tried Aperture with RetroActive on a Big Sur M1 Mac?
« Reply #2 on: June 02, 2021, 11:09:31 am »

Oh it works, just like before. You may have to "reprocess images" but that's nothing new.
Logged

BobShaw

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 2218
    • Aspiration Images
Re: Anyone tried Aperture with RetroActive on a Big Sur M1 Mac?
« Reply #3 on: June 02, 2021, 09:53:29 pm »

Oh it works, just like before. You may have to "reprocess images" but that's nothing new.
Thanks Paul
Logged
Website - http://AspirationImages.com
Studio and Commercial Photography

Tord55

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: Anyone tried Aperture with RetroActive on a Big Sur M1 Mac?
« Reply #4 on: May 08, 2023, 02:40:34 pm »

Anyone tried Aperture with RetroActive on a Big Sur M1 Mac?
I am using Aperture with Catalina on a 2013 iMac but will probably move to an M1 iMac as soon as they are out.
Bob

Sure, I do it, even today!
Logged

BobShaw

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 2218
    • Aspiration Images
Re: Anyone tried Aperture with RetroActive on a Big Sur M1 Mac?
« Reply #5 on: May 08, 2023, 07:33:46 pm »

Sure, I do it, even today!
Now using it on Monterey, much better than Big Sur.
Aperture has problems though of crashing, slow processing and not reading raw files.
Hopefully a white knight can fix these but I am not holding my breath.
Only really OK for JPG.

I have dabbled in Raw Power and Lightroom but neither has the workflow features of Aperture.
Logged
Website - http://AspirationImages.com
Studio and Commercial Photography
Pages: [1]   Go Up