Pages: 1 [2]   Go Down

Author Topic: Fuji X-T3 RAW issues  (Read 2454 times)

Jonathan Cross

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 209
Re: Fuji X-T3 RAW issues
« Reply #20 on: December 11, 2018, 06:19:48 pm »

Does anyone know if the December Lightroom update has addressed the Fuji X-T3 colour cast issue?
Best wishes,
Jonathan
Logged
Jonathan in UK

Chris Kern

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 768
    • Chris Kern's Eponymous Website
Re: Fuji X-T3 RAW issues
« Reply #21 on: December 13, 2018, 09:34:44 am »

Does anyone know if the December Lightroom update has addressed the Fuji X-T3 colour cast issue?

No, this bug was not addressed in the December update.

Jonathan Cross

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 209
Re: Fuji X-T3 RAW issues
« Reply #22 on: December 14, 2018, 04:42:43 am »

Thanks for this; not the news I wanted.  I have Iridient, but in LR6 the DNG conversions do not have the Fuji film simulations available.  I may have to try the new version of Capture 1.

Best wishes,

Jonathan

Logged
Jonathan in UK

kimballistic

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: Fuji X-T3 RAW issues
« Reply #23 on: December 14, 2018, 02:30:32 pm »

Does anyone know if the December Lightroom update has addressed the Fuji X-T3 colour cast issue?

If you are referring to the strong color casts when using certain white balance presets, and the odd Tint values shown even under the "As Shot" WB, yes it is fixed.  It looks like it was an error in some of the X-T3 profiles.

Unfortunately if you use the "Adobe Standard" profile or the adobe-supplied Fuji camera profiles you will need to reset each image using those profiles to the "v2" version of the profile.  See attached screenshot.

Don't forget to make the v2 profile part of your default develop settings as well.
Logged
Pages: 1 [2]   Go Up