Pages: [1]   Go Down

Author Topic: v11.2 Tooltips issues  (Read 915 times)

Rado

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 247
v11.2 Tooltips issues
« on: August 25, 2018, 06:29:04 am »

I've recently upgraded to version 11.2 (build 11.2.0.121) on Win7 x64 and I'm having problems with various popup elements disappearing before I can use them.

For example when I
-select the Draw Mask brush
-right click to adjust its size
-the brush settings dialog pops up with the cursor positioned over the size slider
-almost immediately the tooltip "Brush Size" shows up and makes the whole brush settings dialog disappear

Does anyone else see this behavior? For me it happens all over the UI when a popup element has a tooltip and makes C1 almost unusable because things just disappear before I have a chance to interact.
Logged

Bart_van_der_Wolf

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 8901
Re: v11.2 Tooltips issues
« Reply #1 on: August 25, 2018, 07:44:41 am »

I've recently upgraded to version 11.2 (build 11.2.0.121) on Win7 x64 and I'm having problems with various popup elements disappearing before I can use them.

For example when I
-select the Draw Mask brush
-right click to adjust its size
-the brush settings dialog pops up with the cursor positioned over the size slider
-almost immediately the tooltip "Brush Size" shows up and makes the whole brush settings dialog disappear

Hi,

No, the brush settings do not disappear on my (Win10) system.

Make sure that your display drivers are up-to-date. You could try and disable hardware acceleration in the Preferences, just to see if it's related somehow.

Cheers,
Bart
Logged
== If you do what you did, you'll get what you got. ==

Rado

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 247
Re: v11.2 Tooltips issues
« Reply #2 on: August 25, 2018, 09:12:32 am »

Well sure I can mess around with my system, but the previous version of C1 (11.1.1 build 11.1.1.11) does not have this issue, so I'm more inclined to think this is a bug in C1.
Logged

Kiwi Paul

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 159
    • My flickr
Re: v11.2 Tooltips issues
« Reply #3 on: August 27, 2018, 07:13:42 am »

I have no issues at all, using 11.2...121 on Win 10
Logged
Sony A7R3 + FE 12-24, 24-105, 70-300
Sony RX100 Mk6

E.J. Peiker

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 891
    • http://www.ejphoto.com
Re: v11.2 Tooltips issues
« Reply #4 on: August 27, 2018, 01:17:20 pm »

It has happened to me a few times on a Win 7 machine as well.  Shutting down C1P and starting it back up always clears it up.
Logged
Pages: [1]   Go Up