Pages: [1]   Go Down

Author Topic: profoto sync with XF body  (Read 2476 times)

alifatemi

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 278
    • ali fatemi photography
profoto sync with XF body
« on: May 12, 2016, 07:37:18 am »

Hi, Does profoto change the power of its flash by changing shutter speed of Phase one XF accordingly? My friend that has both equipment told me taking photo with different shutter speed, from 1/125 to 1/1600, but same diaphragm f/16, has captured pictures with same brightness. He has not change the flash power at all
Logged

calindustries

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 213
    • http://www.craiglacourt.com
Re: profoto sync with XF body
« Reply #1 on: May 12, 2016, 10:23:45 am »

In an ideal "as advertised" world, this would be the case. He is getting good sync and not clipping.
Logged

LenR

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 194
Re: profoto sync with XF body
« Reply #2 on: May 12, 2016, 01:23:19 pm »

Your Aperture is what impacts strobe exposure on your camera. 
Not shutter speed (usualy).   
Your friend has a leaf shutter (in the lens) not a focal plane shutter correct?
Logged

alifatemi

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 278
    • ali fatemi photography
Re: profoto sync with XF body
« Reply #3 on: May 12, 2016, 02:05:53 pm »

Your Aperture is what impacts strobe exposure on your camera. 
Not shutter speed (usualy).   
Your friend has a leaf shutter (in the lens) not a focal plane shutter correct?

Yes he has leaf shutter LS series but he is sure he has only changed the shutter and leave the Aperture on F/11 fixed. But I can't get the same sync function in my studio with my XF body and Broncolor Siros 800 S with Broncolor trigger fixed on XF body; When I change the shutter speed, brightness also changed and flashed don't follow to compensate like Profoto. Is it because PhaseOne works better with Profoto or should I fix something?
Regards
« Last Edit: May 12, 2016, 02:25:33 pm by alifatemi »
Logged

calindustries

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 213
    • http://www.craiglacourt.com
Re: profoto sync with XF body
« Reply #4 on: May 13, 2016, 02:11:22 pm »

Does Siros have flash duration settings? If you are at optimal color temp you may be clipping at faster shutter speeds
Logged

alifatemi

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 278
    • ali fatemi photography
Re: profoto sync with XF body
« Reply #5 on: May 15, 2016, 11:32:06 am »

well, it has Speed bottom and when I turn it on, now it is sync with camera perfectly.
Logged
Pages: [1]   Go Up