Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Captured Time sort  (Read 2931 times)

kbolin

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 227
    • http://www.bolinphoto.com
Captured Time sort
« on: March 02, 2007, 01:04:47 AM »

I'm using LR 1.0 and when I sort my photos by Captured Time the photos that I have recently edited appear at the bottom although the sort order is set to captured time.  I can look at the Metadata and have confirmed the captured time is accurate but that LR is not displaying them in the right order.

Any ideas?

seanmcfoto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 176
Captured Time sort
« Reply #1 on: March 02, 2007, 04:50:14 AM »

Quote
I'm using LR 1.0 and when I sort my photos by Captured Time the photos that I have recently edited appear at the bottom although the sort order is set to captured time.  I can look at the Metadata and have confirmed the captured time is accurate but that LR is not displaying them in the right order.

Any ideas?
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104143\"][{POST_SNAPBACK}][/a]
There's a little box with a staircase icon beside 'Capture time'. That's the ascending/descending box. Click it to make the new images go to the top.
Logged

kbolin

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 227
    • http://www.bolinphoto.com
Captured Time sort
« Reply #2 on: March 02, 2007, 05:31:42 PM »

Quote
There's a little box with a staircase icon beside 'Capture time'. That's the ascending/descending box. Click it to make the new images go to the top.
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104171\"][{POST_SNAPBACK}][/a]

That is not the issue... they are still sorted wrong just in descending order when clicking that button.

seanmcfoto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 176
Captured Time sort
« Reply #3 on: March 02, 2007, 05:42:22 PM »

Quote
That is not the issue... they are still sorted wrong just in descending order when clicking that button.
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104305\"][{POST_SNAPBACK}][/a]
Okay.
Does toggling again make a difference? When the files come in they may not obey the order and the toggle might pull them into the sort.
BTW, I wasn't being sarcastic, but on rereading my own post, I think it may come across that way unintentionally.
Logged

kbolin

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 227
    • http://www.bolinphoto.com
Captured Time sort
« Reply #4 on: March 02, 2007, 05:46:10 PM »

Quote
Okay.
Does toggling again make a difference? When the files come in they may not obey the order and the toggle might pull them into the sort.
BTW, I wasn't being sarcastic, but on rereading my own post, I think it may come across that way unintentionally.
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104308\"][{POST_SNAPBACK}][/a]

No difference... and no you didn't come across as sarcastic.  In fact when I read your post I thought maybe I didn't make myself clear enough.

Anyway... I've got the system backed up now so I'm going to try a few things to see if I can resolve this.  Perhaps the problem exists as a result of going from Beta 4.1 to V1.0

61Dynamic

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1442
    • http://
Captured Time sort
« Reply #5 on: March 02, 2007, 06:12:19 PM »

Quote
Perhaps the problem exists as a result of going from Beta 4.1 to V1.0
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104309\"][{POST_SNAPBACK}][/a]
I think that may be the case. I have the same issue in some folders.
Logged

kbolin

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 227
    • http://www.bolinphoto.com
Captured Time sort
« Reply #6 on: March 03, 2007, 02:23:08 AM »

It ended up being a corrupt database from Beta4.1.

I exported my XMP files and then setup a new database.  Re-imported the files and VOILA problem solved.  I figured there was something wrong with the database when I didn't have a "user sort" in my selection list for sorting the files in the grid view.  After creating the new database everything works fine.

seanmcfoto

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 176
Captured Time sort
« Reply #7 on: March 03, 2007, 09:17:34 AM »

Quote
It ended up being a corrupt database from Beta4.1.

I exported my XMP files and then setup a new database.  Re-imported the files and VOILA problem solved.  I figured there was something wrong with the database when I didn't have a "user sort" in my selection list for sorting the files in the grid view.  After creating the new database everything works fine.
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=104364\"][{POST_SNAPBACK}][/a]
Good news!
Logged
Pages: [1]   Go Up