Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Graphire 3 setup  (Read 3148 times)

situgrrl

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 342
    • http://www.charlyburnett.com
Graphire 3 setup
« on: December 23, 2005, 04:48:40 PM »

I'm trying to use a wacom graphire 3 but it seems to be a little crazy...everytime I hold pressure on the pen as if I'm dragging, painting, writing, a yellow lined box pops up that "ink" then falls onto.  When pressure is released, the box disappears.  This happens either in finder or photoshop or any other app.  

I'm using OS X.3 on a G4 (not very)power mac.  This reminds me of windows though!

Thanks

Jack Flesher

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 2592
    • www.getdpi.com
Graphire 3 setup
« Reply #1 on: December 23, 2005, 05:26:02 PM »

Quote
I'm trying to use a wacom graphire 3 but it seems to be a little crazy...everytime I hold pressure on the pen as if I'm dragging, painting, writing, a yellow lined box pops up that "ink" then falls onto.  When pressure is released, the box disappears.  This happens either in finder or photoshop or any other app. 

I'm using OS X.3 on a G4 (not very)power mac.  This reminds me of windows though!

Thanks
[a href=\"index.php?act=findpost&pid=54210\"][{POST_SNAPBACK}][/a]

Can't help you -- my Graph-3 installed by itself and works perfectly on my (windows) PC...

,
« Last Edit: December 23, 2005, 05:26:28 PM by Jack Flesher »
Logged

mikeseb

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 482
    • http://www.michaelsebastian.com
Graphire 3 setup
« Reply #2 on: December 24, 2005, 12:43:50 AM »

Not sure I completely understand you, but a couple of things:

Make sure you have the latest tablet drivers from the Wacom site.

Make sure that your mac's handwriting recognition is turned off (under System Preferences | Ink).

I use an Intuos 2 under 10.4.x on a dual G4 (under)PowerMac.

Sorry I can't be of more help.
Logged
michael sebastian
Website  |  Blog

francois

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 8132
Graphire 3 setup
« Reply #3 on: December 24, 2005, 04:34:02 AM »

Quote
I'm trying to use a wacom graphire 3 but it seems to be a little crazy...everytime I hold pressure on the pen as if I'm dragging, painting, writing, a yellow lined box pops up that "ink" then falls onto.  When pressure is released, the box disappears.  This happens either in finder or photoshop or any other app. 

I'm using OS X.3 on a G4 (not very)power mac.  This reminds me of windows though!

Thanks
[{POST_SNAPBACK}][/a]
Hi,
I have no tablet here to test but from your description you activated the InkWell (handwriting recognition) feature of Mac OS X.  You can learn about Inkwell [a href=\"http://www.apple.com/macosx/features/inkwell/]here[/url].

I would go into the System Preferences (under the Apple menu) and see if there's an InkWell pref pane. If you find it, you can probably disable handwriting recognition.
Logged
Francois

situgrrl

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 342
    • http://www.charlyburnett.com
Graphire 3 setup
« Reply #4 on: December 24, 2005, 05:40:56 AM »

CLearly you did understand...who's been playing with my system prefs!

Thanks!

francois

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 8132
Graphire 3 setup
« Reply #5 on: December 24, 2005, 06:27:31 AM »

Glad to see that your issue is solved...

 Mike also suggested the correct fix. I didn't read his entire post before posting.
« Last Edit: December 24, 2005, 06:30:08 AM by francois »
Logged
Francois
Pages: [1]   Go Up