Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Force Lightroom to render image - not Photoshop  (Read 2229 times)

Jeff Magidson

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 167
    • Artslides Digital Imaging
Force Lightroom to render image - not Photoshop
« on: June 20, 2013, 01:23:17 PM »

When handing off an image from LR to edit in PS, is there a way to force LR to render the image as opposed to Camera Raw in PS doing it? I know I can reset my Warning Dialogs, but I don't want to reset all of them.

~ Jeff

Logged
~ Jeff Magidson
Custom Archival Printing
http://artslidesboston.com

jrsforums

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 858
Re: Force Lightroom to render image - not Photoshop
« Reply #1 on: June 20, 2013, 01:43:28 PM »

When handing off an image from LR to edit in PS, is there a way to force LR to render the image as opposed to Camera Raw in PS doing it? I know I can reset my Warning Dialogs, but I don't want to reset all of them.

~ Jeff



Not sure why you want to do it.  If LR & ACR are the same, it does not matter.  If they are different versions, LR will ask you.
Logged
John

Schewe

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 5933
    • http:www.schewephoto.com
Re: Force Lightroom to render image - not Photoshop
« Reply #2 on: June 20, 2013, 01:43:55 PM »

If you have dismissed the warning dlog giving you the option to have LR render the image, no...the only other option is to export and then open in Photoshop.
Logged

Jeff Magidson

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 167
    • Artslides Digital Imaging
Re: Force Lightroom to render image - not Photoshop
« Reply #3 on: June 20, 2013, 02:13:25 PM »

If you have dismissed the warning dlog giving you the option to have LR render the image, no...the only other option is to export and then open in Photoshop.

Ok.. I have reset my warning dialogs. I'm using LR 4 (camera raw 7.1) and PS CS 5 with Camera Raw 6.7.0.339
When I go to edit a raw file in PS, I still don't get a warning, It just hands the file off to PS and renders in PS.

~ Jeff

Logged
~ Jeff Magidson
Custom Archival Printing
http://artslidesboston.com

crabby

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 34
    • MICHAEL CRABB
Re: Force Lightroom to render image - not Photoshop
« Reply #4 on: June 20, 2013, 04:12:09 PM »

In your preferences, under file handling do you have the compatibility set to anything other then Camera Raw 7.1 or later? If you are converting to DNG.
Logged

Jeff Magidson

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 167
    • Artslides Digital Imaging
Re: Force Lightroom to render image - not Photoshop
« Reply #5 on: June 20, 2013, 04:20:04 PM »

In your preferences, under file handling do you have the compatibility set to anything other then Camera Raw 7.1 or later? If you are converting to DNG.

I do have it set to 7.1 but that is not a factor since I am not converting to DNG. These are .CR2 raw files from my Canon 5DMKII
Logged
~ Jeff Magidson
Custom Archival Printing
http://artslidesboston.com

hugowolf

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 991
Re: Force Lightroom to render image - not Photoshop
« Reply #6 on: June 21, 2013, 12:17:24 AM »

I do have it set to 7.1 but that is not a factor since I am not converting to DNG. These are .CR2 raw files from my Canon 5DMKII
Exactly what version of Lr are you using and on which operating system? There was an earlier version of that had this problem running under Windows, but I haven't heard of it being a problem with 4.4.

Brian A
Logged

wolfnowl

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 5821
    • M&M's Musings
Re: Force Lightroom to render image - not Photoshop
« Reply #7 on: June 21, 2013, 01:50:01 AM »

This post is a little old, but you might want to ask Julieanne Kost by posting a comment:

http://blogs.adobe.com/jkost/2013/05/opening-files-from-lightroom-5-beta-into-photoshop-cs6.html

Mike.
Logged
If your mind is attuned to beauty, you find beauty in everything.
~ Jean Cooke ~

My Flickr site / Random Thoughts and Other Meanderings at M&M's Musings

Jeff Magidson

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 167
    • Artslides Digital Imaging
Re: Force Lightroom to render image - not Photoshop
« Reply #8 on: June 21, 2013, 04:50:35 PM »

Success! I updated from Lr 4.1 to 4.4 and NOW I'm getting the process dialog when I go to edit a raw file in PS. Thanks for all your suggestions.
Logged
~ Jeff Magidson
Custom Archival Printing
http://artslidesboston.com
Pages: [1]   Go Up