Pages: [1]   Go Down

Author Topic: LR 5 display problem.  (Read 1411 times)

leuallen

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 315
LR 5 display problem.
« on: June 12, 2013, 11:17:18 PM »

These horizontal line artifacts appear on screen when zoomed in 1:1 or greater, OK at lesser mags. They are not in the file as it displays correctly in PS at 1:1. This is the first file I have ever encountered this in any version of LR. It is a mild HDR, 3 exposure, one stop apart capture. Anyone else ever see anything similar?

Larry

Update: Only occurs when in Develop module and then not all the time. Depends upon an unknown sequence of events to trigger.
« Last Edit: June 12, 2013, 11:25:14 PM by leuallen »
Logged

francois

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 8116
Re: LR 5 display problem.
« Reply #1 on: June 13, 2013, 02:34:27 AM »

These horizontal line artifacts appear on screen when zoomed in 1:1 or greater, OK at lesser mags. They are not in the file as it displays correctly in PS at 1:1. This is the first file I have ever encountered this in any version of LR. It is a mild HDR, 3 exposure, one stop apart capture. Anyone else ever see anything similar?

Larry

Update: Only occurs when in Develop module and then not all the time. Depends upon an unknown sequence of events to trigger.

What kind of computer and OS do you use? Haven't seen this problem, yet.
Logged
Francois

PhotoEcosse

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 712
Re: LR 5 display problem.
« Reply #3 on: June 13, 2013, 04:20:16 AM »

You say it only appears in the Develop module - so presumably not in the final prints. No problem, then - but it would be interesting to discover the reason.
Logged
************************************
"Reality is an illusion caused by lack of alcohol."
Alternatively, "Life begins at the far end of your comfort zone."

Rhossydd

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 2371
    • http://www.paulholman.com
Re: LR 5 display problem.
« Reply #4 on: June 13, 2013, 04:43:40 AM »

You're not the only one seeing this. Someone of the LR Flickr group is reporting the same issue.
Logged

leuallen

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 315
Re: LR 5 display problem.
« Reply #5 on: June 13, 2013, 08:24:46 AM »

This is with a PC Win 7.

Larry
Logged

john beardsworth

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 3669
    • http://www.beardsworth.co.uk
Re: LR 5 display problem.
« Reply #6 on: June 13, 2013, 08:26:28 AM »

I think it might be a graphic card driver problem.
Try this suggestion and update the driver.

Phil Indeblanc

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1842
Re: LR 5 display problem.
« Reply #7 on: June 13, 2013, 01:01:11 PM »

I have seen this on my system also, but not running LR5. Still on 4.
It is noticable more so on black background.

I also see it happen in PS/CS5

If you are describing the same issue, I too think it is Graphic card related, as it happens on my 30", not on 27".
Although you are OK all else except Dev mod in LR5...strange
Logged
If you buy a camera, you're a photographer...
Pages: [1]   Go Up