Pages: [1]   Go Down

Author Topic: LR5 bug  (Read 1567 times)

mdijb

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 446
    • mdiimaging.com
LR5 bug
« on: June 10, 2013, 07:39:25 PM »

THis link describes a disturbing bug in LR5

http://regex.info/blog/2013-06-10/2268

MDIJB
Logged
mdiimaging.com

neile

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1093
    • http://www.danecreekfolios.com
Re: LR5 bug
« Reply #1 on: June 11, 2013, 12:15:33 AM »

I hit a variation on it immediately after upgrading. Somehow my film strip selection got out of sync with my grid view selection in normal library mode (not the publish collection). When I would switch from Library to Develop I'd get the image I had selected in the film strip, not the grid view. Whatever I selected in grid didn't get reflected in film strip and vice versa.

Thankfully shutting down Lightroom and running it again resolved it.

Neil
Logged
Neil Enns
Dane Creek Folio Covers. Limited edition Tuscan Sun and Citron covers are now in stock!

wolfnowl

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 5821
    • M&M's Musings
Re: LR5 bug
« Reply #2 on: June 12, 2013, 05:54:16 PM »

Jeffrey did an update on that post:

http://regex.info/blog/2013-06-12/2270

Mike.
Logged
If your mind is attuned to beauty, you find beauty in everything.
~ Jean Cooke ~

My Flickr site / Random Thoughts and Other Meanderings at M&M's Musings

Eric Myrvaagnes

  • Sr. Member
  • ****
  • Online Online
  • Posts: 10605
    • http://myrvaagnes.com
Re: LR5 bug
« Reply #3 on: June 12, 2013, 07:56:14 PM »

I have sometimes noticed a similar bug in LR 4.x, but in a less dangerous situation, so I never reported it.

I have found that sometimes in the print module, if I have printed a few prints and then decide to print some different ones, making a new selection in the film strip does NOT get understood by the print module. Often, the previous set of images is still selected in the Print module, while a contradictory set is selected in the filmstrip.

Since I always loop through the print previews before printing, this has never caused me to lose an image. But I've never played with the Publish module.

In any case, I hope they fix it soon.

Eric M.


Logged
-Eric Myrvaagnes

http://myrvaagnes.com  Visit my photo website. New images each season. Also visit my new website: http://ericneedsakidney.org
Pages: [1]   Go Up