Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Hidden 39.4MP resolution from a H3D39II ???  (Read 1283 times)

pedro39photo

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 111
    • PedroNunesPhoto
Hidden 39.4MP resolution from a H3D39II ???
« on: March 29, 2013, 08:11:35 AM »

Hello everyone,

Last days i was doing a test of several RAW converters, and for my surprise i found that the RawTherapee its not the best in image quality but...give me 39.4MP resolution from a 39MP Hassy H3DII 39MP back !!!

I know that its not much a 0.5MP...but why this small sensor resolution its available in the back and not showing in the Phocus/PSD/LTR 4.2 conversions?

Phocus/PSD/LTR 4 - 7216x5412 = 39MP
RawTherapee 3.0.1.0 - 7240x5436 = 39.4MP

Anyone tried if PhaseOne, Leaf or other backs have any hidden increase resolution with other Raw Converters? and why this happen?

Thanks

PedroNunes

 
.
« Last Edit: March 29, 2013, 12:29:56 PM by pedro39photo »
Logged

georgem

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 35
    • Architecture - Landscape - Nature
Re: Hidden 39.4MP resolution from a H3D39II ???
« Reply #2 on: March 29, 2013, 10:40:28 AM »

Maybe it is doing automatic edge recovery? As mentioned here: http://www.luminous-landscape.com/contents/DNG-Recover-Edges.shtml

There is an Adobe page for the plugin: http://labs.adobe.com/technologies/lightroomplugins/
Logged

EricWHiss

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 2560
    • Rolleiflex USA
Re: Hidden 39.4MP resolution from a H3D39II ???
« Reply #3 on: March 29, 2013, 11:56:29 AM »

Phocus remembers previous settings. Like Yair said, check to see if you have a crop or any distortion correction settings from a previous image set there.
Logged
Authorized Rolleiflex Dealer:
Find product information, download user manuals, or purchase online - Rolleiflex USA

Fine_Art

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1173
Re: Hidden 39.4MP resolution from a H3D39II ???
« Reply #4 on: March 29, 2013, 12:12:11 PM »

RT 3 is very old. It is well worth getting the new 4.0.10.1 . The improvement is significant.
Logged

pedro39photo

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 111
    • PedroNunesPhoto
Re: Hidden 39.4MP resolution from a H3D39II ???
« Reply #5 on: March 29, 2013, 12:35:03 PM »

No i don't have any crop applied, and all the full resolutions samples in the internet from the 39MP backs are 7216x5412...

Any one with a 39MP back, Leaf or phase can try if can get more 0.4MP increse?

Thanks
Pedro
Logged

ced

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 274
Re: Hidden 39.4MP resolution from a H3D39II ???
« Reply #6 on: March 29, 2013, 12:52:24 PM »

Maybe you can pay a bit more for the software that gives you an advantage...
Logged

FredBGG

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1633
Re: Hidden 39.4MP resolution from a H3D39II ???
« Reply #7 on: March 29, 2013, 03:45:24 PM »

Lens corrections depending on the type of distortion that needs correcting require some cropping.

You must have a lens correction on in Phocus.

In this case it looks like Phocus is correcting for a slight pincushion distortion.
Logged

ErikKaffehr

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 9972
    • Echophoto
Re: Hidden 39.4MP resolution from a H3D39II ???
« Reply #8 on: March 29, 2013, 04:57:42 PM »

Hi,

My guess is that Fred is right on the issue.

Best regards
Erik

Lens corrections depending on the type of distortion that needs correcting require some cropping.

You must have a lens correction on in Phocus.

In this case it looks like Phocus is correcting for a slight pincushion distortion.
Pages: [1]   Go Up