Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Weird Import Preset  (Read 1710 times)

Kirk Gittings

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1555
    • http://www.KirkGittings.com
Weird Import Preset
« on: October 01, 2010, 06:14:04 PM »

Out of the blue LR 3 started including a +9 Distortion and +1 Vertical adjustment to all my imports (regardless of lens).

So I redid my Import Presets unchecking Lens Correction on the new presets and it still does it. Setting None on the Import Develope Settings bstill applies these random Lens Correction settings too.

Thoughts?

Should I trash the preferences file? If I do will I lose all my presets? Where is it on Windows 7?
« Last Edit: October 01, 2010, 06:27:17 PM by Kirk Gittings »
Logged
Thanks,
Kirk

Kirk Gittings
Architecture and Landscape Photography
WWW.GITTINGSPHOTO.COM
LIGHT+SPACE+STRUCTURE (blog)

wolfnowl

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 5821
    • M&M's Musings
Re: Weird Import Preset
« Reply #1 on: October 02, 2010, 01:49:19 AM »

Have you managed to change your default Develop settings? IOW, are you seeing these changes in Grid before going to Develop, or only in the Develop module?

Mike.
Logged
If your mind is attuned to beauty, you find beauty in everything.
~ Jean Cooke ~

My Flickr site / Random Thoughts and Other Meanderings at M&M's Musings

Kirk Gittings

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1555
    • http://www.KirkGittings.com
Re: Weird Import Preset
« Reply #2 on: October 03, 2010, 03:07:19 PM »

Yes they are in the grid.
Logged
Thanks,
Kirk

Kirk Gittings
Architecture and Landscape Photography
WWW.GITTINGSPHOTO.COM
LIGHT+SPACE+STRUCTURE (blog)

Kirk Gittings

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1555
    • http://www.KirkGittings.com
Re: Weird Import Preset
« Reply #3 on: October 03, 2010, 03:30:38 PM »

I have redone all my presets, tried no import presets, trashed my preferences file and then redid my presets and again tried no import persets. The problem persists.
Logged
Thanks,
Kirk

Kirk Gittings
Architecture and Landscape Photography
WWW.GITTINGSPHOTO.COM
LIGHT+SPACE+STRUCTURE (blog)

wolfnowl

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 5821
    • M&M's Musings
Re: Weird Import Preset
« Reply #4 on: October 03, 2010, 08:55:04 PM »

Must be aliens.  I'm very much afraid you're going to have to take your computer out to the burn barrel in the back yard to prevent the rest of the planet from being infected...

All seriousness aside, that's a new one on me.  I can't think of anything to suggest, unless you back everything up, uninstall Lightroom completely and reinstall it.  Or, before you do that, maybe export some images as a catalog or create a new catalog and try importing  into the new catalog and see if it persists.

Mike.
Logged
If your mind is attuned to beauty, you find beauty in everything.
~ Jean Cooke ~

My Flickr site / Random Thoughts and Other Meanderings at M&M's Musings

Schewe

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 5989
    • http:www.schewephoto.com
Re: Weird Import Preset
« Reply #5 on: October 03, 2010, 10:07:00 PM »

The problem persists.

The one thing you haven't said you've done is to double check you "Default" settings...I would suggest selecting Set Default in Develop and choose Restore Adobe Default Settings...
Logged

Kirk Gittings

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1555
    • http://www.KirkGittings.com
Re: Weird Import Preset
« Reply #6 on: October 04, 2010, 08:52:29 PM »

Jeff, Yes that appears to do the trick. Odd though as I can guarantee that I did not change the defaults to cause the problem......unless I am more senile than I think :'(
Logged
Thanks,
Kirk

Kirk Gittings
Architecture and Landscape Photography
WWW.GITTINGSPHOTO.COM
LIGHT+SPACE+STRUCTURE (blog)
Pages: [1]   Go Up