Pages: [1]   Go Down

Author Topic: G10 problem  (Read 2299 times)

thierrylegros396

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1260
G10 problem
« on: December 23, 2008, 04:15:58 AM »

Hi to all,

This week-end I've gone to French Alps to make some snow courses.

When I developped my photos with Lightroom 1 (DNG conversion before), I've discovered a strange thing when trying to make good White Balance.

If the center of the photo is good, the surround seems to have a GREEN COLOR CAST.
The more you go outside, the more that green is important.

Note that I've checked the screen and taken shots of a white sheet of paper, the result is the same.

Anyone who experience such a thing ?

More important, what's the remedy if possible in Lightroom 1 or Photoshop CS ?!

Have a Nice Day !

Thierry

Logged

Jonathan Wienke

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 5829
    • http://visual-vacations.com/
G10 problem
« Reply #1 on: December 23, 2008, 04:30:12 AM »

Post a sample, preferably RAW or DNG.

phila

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 292
    • www.philaphoto.com
G10 problem
« Reply #2 on: December 23, 2008, 04:43:28 AM »

No such problems with mine, converted to DNG and then to LR 2.1.

thierrylegros396

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1260
G10 problem
« Reply #3 on: December 23, 2008, 07:21:51 AM »

My home connection is very limited in upload, so I will send a "dng" sample as soon as I will be at work.

But this is only visible in snow pictures !!!

I've tried to make a mask and use color correcting tools of CS, but I'm not specialist !!

Bernard, have you shot some "snow pictures" with your G10 ?!

Have a Nice Day.

Thierry
Logged

phila

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 292
    • www.philaphoto.com
G10 problem
« Reply #4 on: December 25, 2008, 08:31:18 PM »

Quote from: thierrylegros396
But this is only visible in snow pictures !!!

Thierry

Not a lot of snow around Sydney this time of year....  

thierrylegros396

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1260
G10 problem
« Reply #5 on: December 26, 2008, 04:02:20 AM »

Problem resolved with a "Color Control" layer and a "homemade" mask.

Works perfect !

Thierry
Logged

Panopeeper

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1805
G10 problem
« Reply #6 on: December 26, 2008, 12:54:12 PM »

Quote from: thierrylegros396
Problem resolved with a "Color Control" layer and a "homemade" mask.
This does not solve the problem but hides it.
Logged
Gabor

thierrylegros396

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1260
G10 problem
« Reply #7 on: December 27, 2008, 03:27:02 AM »

Quote from: Panopeeper
This does not solve the problem but hides it.

Yes, of course, but hides so good :-) !!!
Logged
Pages: [1]   Go Up