Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Web gallery question  (Read 2544 times)

Nigelfrommanchester

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 49
    • http://www.nigelatkinson.biz
Web gallery question
« on: June 04, 2008, 08:05:06 AM »

I am using Lightroom's flash galleries within my site, and have been adding the copyright stamp to images. However, the stamp appears to be applied in the gallery and not on the image, so it is possible for internet users to copy the images without the stamp.

Is there an easy way of adding the copyright stamp to each image without producing a separate set and editing in Photoshop?

Many thanks,

Nigel

nigelatkinson.biz
Logged
Nigel Atkinson
nigelatkinson.biz

roine

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Web gallery question
« Reply #1 on: June 04, 2008, 10:07:56 AM »

Hello
Update the copyright field in Your metadata. This is done in the libary

Then check, add wathermark in WEB, uncheck use ID template.

LR takes the EXINFO fileld and imbed it into the picture.

Roine
Logged

DavidB

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 241
    • http://davidburren.com/
Web gallery question
« Reply #2 on: June 04, 2008, 10:22:04 AM »

Are you sure the copyright imprint isn't being applied to the images?  Which flash gallery are you using?  With the "Lightroom Flash Gallery", the copyright imprint IS applied to each generated JPEG (if you select the "Add Copyright Watermark" tickbox of course).

Nigelfrommanchester

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 49
    • http://www.nigelatkinson.biz
Web gallery question
« Reply #3 on: June 04, 2008, 06:06:18 PM »

You're right - I'm worrying about nothing! I must have been looking at the wrong folder because the gallery images do all have it.

Many thanks,

Nigel
Logged
Nigel Atkinson
nigelatkinson.biz
Pages: [1]   Go Up