Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Hasselblad X1D... Oooops, something went wrong.  (Read 1283 times)

TomChik

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Hasselblad X1D... Oooops, something went wrong.
« on: June 18, 2017, 04:51:44 PM »

Dears, I've decided to go for an X1D, first impression is a very very weird sound of the shutter, not at first, but after I've changed something it really sound weird and plastic/metallic.

I then decided to go and look out for a firmware to fix maybe this and more problems... (battery life seems ridiculous, but needs to be tested properly), and, after several attempts, this is all I got from Hasselblad website... pretty good start...

Logged

TomChik

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1
Re: Hasselblad X1D... Oooops, something went wrong.
« Reply #1 on: June 18, 2017, 07:35:36 PM »

...little update... no chances to roll in their website and even remotely see a firmware update.
But there is something very uncomfortable on this start of what looks like a 24 hour adventure before returning the camera... charging the battery... its 4 hours battery 1 is charging, I've bought a second battery but it looks like you need four to get through the day.

So my question is, aside from an extra 600$ for battery, shall I consider another 600$ three chargers? Or Hasselblad believes that make more sense setting your night alarm clock every 4/5 hours to charge 4 battery in a confortable 24 hours time, a paradox, cause whether you charge batteries whether you shoot.

Am I getting wrong impressions?
Logged

BobShaw

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 989
    • Aspiration Images
Re: Hasselblad X1D... Oooops, something went wrong.
« Reply #2 on: June 18, 2017, 08:30:32 PM »

I have no idea what is happening on your browser, but in 3 clicks I got to here
http://www.hasselblad.com/support/manuals/medium-format-firmware
If you don't have a login then you will need to create one.

Logged
Website - http://AspirationImages.com
Blog - http://AspirationImages.com/blog
Landscape, Portrait, Product Photography - Sydney, Australia

TomChik

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Hasselblad X1D... Oooops, something went wrong.
« Reply #3 on: June 19, 2017, 07:11:46 AM »

THanks Bob, probably you had already an open account? I've tried with 3 different browsers with no luck whatsoever and same "ooops message"...
Logged

TomChik

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Hasselblad X1D... Oooops, something went wrong.
« Reply #4 on: June 19, 2017, 07:27:26 AM »

Update, this morning it worked smoothly. Maybe they just don't work on sunday...
Logged

HBIEVP

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Hasselblad X1D... Oooops, something went wrong.
« Reply #5 on: June 19, 2017, 10:09:04 AM »

TomChik,

Glad all's working (thanks BobShaw for referring the firmware link)! If you have any problems in the future, please send a note to [email protected] or feel-free to ping me (I/we even check-in on some Sunday's).

Thanks,

Eric P.
Logged
Pages: [1]   Go Up