Pages: [1]   Go Down

Author Topic: LR Update Issue  (Read 1140 times)

Alan Goldhammer

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 2499
    • A Goldhammer Photography
LR Update Issue
« on: May 12, 2017, 10:49:38 AM »

I'm finally getting around to updating LR to 6.10 but for some reason I'm only getting the CC window to pop up and ask if I want to update LR CC which I do not have.  I've never paid a subscription fee to Adobe for CC but I guess they don't know this for some reason.  I just want to update stand alone LR.  I've tried to uninstall the CC app but it won't let me do so saying I have some apps on my computer that require it.

Does anyone know a work around for this???  It's curious to me.
Logged

john beardsworth

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 3948
    • http://www.beardsworth.co.uk
Re: LR Update Issue
« Reply #1 on: May 12, 2017, 11:11:18 AM »

It's all done through the CC app or "window", regardless of whether you have CC or not. When Lr opens, it will check whether it's licensed by subscription or by a registration code. So in your case, it then will look/behave like 6.

Alan Goldhammer

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 2499
    • A Goldhammer Photography
Re: LR Update Issue
« Reply #2 on: May 12, 2017, 11:15:32 AM »

Thanks John.  That is what I was thinking but I just wanted some confirmation before clicking the button.
Logged

Garnick

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 574
Re: LR Update Issue
« Reply #3 on: May 12, 2017, 03:37:15 PM »

I'm finally getting around to updating LR to 6.10 but for some reason I'm only getting the CC window to pop up and ask if I want to update LR CC which I do not have.  I've never paid a subscription fee to Adobe for CC but I guess they don't know this for some reason.  I just want to update stand alone LR.  I've tried to uninstall the CC app but it won't let me do so saying I have some apps on my computer that require it.

Does anyone know a work around for this???  It's curious to me.

Hello Alan,

As mentioned previously, I am not in subscription mode yet and even though I seldom use LR, I always keep the CS(LR6) version up to date as much as possible.  I just checked and I now have v6.5 installed, so wondering why you are updating to 6.1 only.  Just asking.

Gary 
Logged
LuLa - The source of ALL! -- "There's nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept" -- Ansel Adams
Even though a big part of my life has been spent dealing with negatives, they generally end up being positives -- gan

john beardsworth

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 3948
    • http://www.beardsworth.co.uk
Re: LR Update Issue
« Reply #4 on: May 12, 2017, 03:51:39 PM »

6.10 is point ten, not 6.1

Garnick

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 574
Re: LR Update Issue
« Reply #5 on: May 12, 2017, 04:40:24 PM »

6.10 is point ten, not 6.1

Why of course it is  :-[ ! For some reason I saw it as 6.1.0, not sure why.  Thanks for pointing out the obvious, which obviously wasn't so obvious to me :(

Alan - Which OS are you running, Win or Mac?  If Mac, what version?  I'm on 10.9.5 and will be upgrading soon to El Capitan.  If possible I will update LR as well at that point.  I assume you were updating from within LR, correct?  I would usually download the update and install later, but I noticed for v6.5 I have no separate download so I obviously did it from within LR.  It would seem that 6.5 is the latest version for OS X 10.9.5, but probably later versions for OS X 10.11(10.eleven).  Sorry, couldn't resist that  :) .

Gary 
Logged
LuLa - The source of ALL! -- "There's nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept" -- Ansel Adams
Even though a big part of my life has been spent dealing with negatives, they generally end up being positives -- gan

Denis de Gannes

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 221
Re: LR Update Issue
« Reply #6 on: May 12, 2017, 05:48:33 PM »

Why of course it is  :-[ ! For some reason I saw it as 6.1.0, not sure why.  Thanks for pointing out the obvious, which obviously wasn't so obvious to me :(

Alan - Which OS are you running, Win or Mac?  If Mac, what version?  I'm on 10.9.5 and will be upgrading soon to El Capitan.  If possible I will update LR as well at that point.  I assume you were updating from within LR, correct?  I would usually download the update and install later, but I noticed for v6.5 I have no separate download so I obviously did it from within LR.  It would seem that 6.5 is the latest version for OS X 10.9.5, but probably later versions for OS X 10.11(10.eleven).  Sorry, couldn't resist that  6.9 is higher than 6.10 or 6.1

Gary

If one is think metric then 6.9 is higher than 6.10 or 6.1
Logged
Equip: iMac (Retina 5K,27"Mid 2015),OSX 10.12.5; 24GB Ram; HDD int 3TB; Ext 2TB & 1TB; Canon I-Jet Pro9000; Dimage ScanElite5400.
Imaging Software: LR CC2015.10; PS CC; C1 Pro-10; Qimage U.
Cameras: OlyOMD E-M1; m4/3 ZkPro 12-40mm f2.8, 14-150mm f3.5-5.6 Mk2, 45mm f1.8, 4/3 8-18mm f3.5-5.6, Pan 25mm

Garnick

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 574
Re: LR Update Issue
« Reply #7 on: May 12, 2017, 08:58:34 PM »

If one is think metric then 6.9 is higher than 6.10 or 6.1

Thanks Denis,

Here in Canada we do use the metric system, so on some level I guess perhaps I can be excused  :) ;D 8)

Gary
« Last Edit: May 13, 2017, 08:11:11 AM by Garnick »
Logged
LuLa - The source of ALL! -- "There's nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept" -- Ansel Adams
Even though a big part of my life has been spent dealing with negatives, they generally end up being positives -- gan

Alan Goldhammer

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 2499
    • A Goldhammer Photography
Re: LR Update Issue
« Reply #8 on: May 15, 2017, 04:46:25 PM »

Why of course it is  :-[ ! For some reason I saw it as 6.1.0, not sure why.  Thanks for pointing out the obvious, which obviously wasn't so obvious to me :(

Alan - Which OS are you running, Win or Mac?  If Mac, what version?  I'm on 10.9.5 and will be upgrading soon to El Capitan.  If possible I will update LR as well at that point.  I assume you were updating from within LR, correct?  I would usually download the update and install later, but I noticed for v6.5 I have no separate download so I obviously did it from within LR.  It would seem that 6.5 is the latest version for OS X 10.9.5, but probably later versions for OS X 10.11(10.eleven).  Sorry, couldn't resist that  :) .

Gary
My workstation runs Windows 8.1 (I build my own computers so I've always stayed on Windows).  The update was done within LR which calls up the Adobe Creative Cloud app that does the actual updating.  Update went just fine.
Logged
Pages: [1]   Go Up