Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Filter Not Accurate  (Read 832 times)

LeonD

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 53
Filter Not Accurate
« on: April 01, 2017, 11:29:39 AM »

I'm having a problem with the filter in Lightroom 6.9.

I have almost 19,000 photos in a folder (with subfolders under it) in my catalog.  I also have a Smart Collection with just five star photos in it.  The Smart Collection shows five star 77 photos.  When I apply a filter to my main photos folder to display just five star photos, only fourteen show up.  Not the 77.

If I go into the five star Smart Collection, click on a photo that does not show up when I filter the large folder and select "Go to Folder in Library", the system brings me to that folder in the Library.

Now if I filter the large collection for five star photos again, the photo above is included by the filter.

It's almost like the filter isn't finding the five star attribute until I "touch" the photo.  Any idea why?
Logged

LeonD

  • Jr. Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 53
Re: Filter Not Accurate
« Reply #1 on: April 01, 2017, 12:43:10 PM »

I found the correct answer.

I had a number of photos stacked.  Once I selected all my photos and expanded all stacks, the filter behaved as expected.
Logged

Simon J.A. Simpson

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 344
Re: Filter Not Accurate
« Reply #2 on: April 02, 2017, 11:45:34 AM »

Yes, these funny little programmerís quirks catch one out from time to time !
Logged
Pages: [1]   Go Up