Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Capture One Pro 10.0.2 released!  (Read 1558 times)

JimDK

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 35
    • Capture One - Made by Phase One
Capture One Pro 10.0.2 released!
« on: February 02, 2017, 07:05:33 AM »

Capture One 10.0.2 just dropped. Included is the support for the following cameras and lenses, plus some bug fixes.

10.0.2 Camera Support
• Fujifilm X100F Support
• Olympus E-PL6 Support
• Fujifilm X-A3 Support
• Panasonic LX9/LX10/LX15
• Panasonic G8/G80/G81/G85
• Canon M5 Support
• Nikon 1 J5 Support

10.0.2 Lens Support
• Sony DT 18–250mm F3.5–6.3
• Sony 70-400mm F4-5.6 G SSM
• Panasonic LUMIX G Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPH
• Panasonic LUMIX G LEICA DG VARIO-ELMAR 100-400mm F4.0-6.3 ASPH
• Panasonic LUMIX G VARIO 7-14mm F4 ASPH
• Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD (EF Canon)

10.0.2 Bug fixes (Mac)
• Changing Lens Correction Shift makes Levels, Histogram and Curve go blank
• OpenCL Errors with Iris Graphics 540 - 2016 Macbook Pro
• Using Find and Replace Batch Rename renders existing Local Adjustments inoperable
• Fixed - Error Code 19 during batch processing (“could not load raw data”)

10.0.2 Bug fixes (Win)
• Changing Lens Correction Shift makes Levels, Histogram and Curve go blank
• Skin Tone white balance picker not working

Installers and full release notes are available from the usual downloads page:
http://www.phaseone.com/en/Download.aspx
Logged
Software Product Manager - Phase One A/S

Paul2660

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 3483
    • Photos of Arkansas
Re: Capture One Pro 10.0.2 released!
« Reply #1 on: February 02, 2017, 09:27:57 AM »

Sigh, Still no support for pixel shift support for the K1, any chance that might happen sometime in 2017?

Paul Caldwell
Logged
Paul Caldwell
Little Rock, Arkansas U.S.
Photography > http://photosofarkansas.com
Blog> http://paulcaldwellphotography.com

Hoggy

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 106
Re: Capture One Pro 10.0.2 released!
« Reply #2 on: February 02, 2017, 10:18:02 AM »

• Changing Lens Correction Shift makes Levels, Histogram and Curve go blank

Finally..  This also fixes it for Canon G7X files that have been converted to DNG.
Logged
Cams: Pentax K-3, K-30 & Canon G7X, S100
Firm supporter of DNG, throwing away originals.
It's the hash, man..  That good hash!

ben730

  • Full Member
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 125
    • www.benhuggler.com
Re: Capture One Pro 10.0.2 released!
« Reply #3 on: February 03, 2017, 07:40:24 PM »

Not included: SPEED.  :-[

David Grover / Phase One

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1257
    • Phase One
Re: Capture One Pro 10.0.2 released!
« Reply #4 on: February 07, 2017, 08:17:22 AM »

Not included: SPEED.  :-[

Ben, you have to give us a bit more to go on than that?

Logged
David Grover
Business Support and Development Manager, Software.

E.J. Peiker

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 598
    • http://www.ejphoto.com
Re: Capture One Pro 10.0.2 released!
« Reply #5 on: February 07, 2017, 09:06:11 AM »

Ben, you have to give us a bit more to go on than that?
David, I too see a severe problem with speed and for some reason it seems to be impacted by Nikon D500 files - I have not seen it do this with files from my other cameras (IQ3100, a7R mk II, D7200, a6300) but much of my recent photography has been birds using the D500 so I may just not have run across it yet on those cameras.  When building previews or when doing a batch rename on a folder full of D500 files, the program inexplicably just stops, sometimes for a few minutes, and then resumes normally.  During that time, C1 Pro's use of the CPU is 100% (this is on the Windows version) and the computer can not be used to do anything else - it looks like a lock-up but isn't.  On two occasions during a batch rename, the program after stopping for a minute, just spontaneously aborted.
« Last Edit: February 07, 2017, 09:10:03 AM by E.J. Peiker »
Logged

budjames

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 776
    • http://www.budjamesphotography.com
Re: Capture One Pro 10.0.2 released!
« Reply #6 on: February 11, 2017, 07:54:12 AM »

I love C1P, but the latest version still chokes on large catalogs with images >25k. LR-CC handled my 150k+ image library without issues. I had to split my catalog into 3 smaller catalogs in order for C1P to function.

Cheers.
Bud

www.budjames.photography
Logged
Bud James
North Wales, PA
www.budjamesphotography.com

Paul2660

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 3483
    • Photos of Arkansas
Re: Capture One Pro 10.0.2 released!
« Reply #7 on: February 11, 2017, 08:59:51 AM »

I am too a bit surprised as to the "speed" of C1 10.x is on a MacPro (6 core 3.5, 64 GB ram 2 3GB video AMD firepro cards).

I am seeing slow zoom speeds from normal to 100%, as long as 10 seconds, 3 to 6 seconds to switch between images in a session.  Also some strange issues when I have over 5 to 6 adjustment layers.

This surprised me as I expected the C1 on Mac to be superior to how C1 works on windows.  Overall, I find that the Mac handles LR much better than windows, but Windows seems to give more speed to C1 (Nvidia card).

I am using all external drives on the MacPro since you can only have 1 internal drive in the machine. All are thunderbolt attached Lacie 4TB not configured as raid or WD USB 3 or 4TB drives.

I run in session mode only for C1.

Paul Caldwell
Logged
Paul Caldwell
Little Rock, Arkansas U.S.
Photography > http://photosofarkansas.com
Blog> http://paulcaldwellphotography.com

David Grover / Phase One

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 1257
    • Phase One
Re: Capture One Pro 10.0.2 released!
« Reply #8 on: February 11, 2017, 02:44:19 PM »

I am too a bit surprised as to the "speed" of C1 10.x is on a MacPro (6 core 3.5, 64 GB ram 2 3GB video AMD firepro cards).

I am seeing slow zoom speeds from normal to 100%, as long as 10 seconds, 3 to 6 seconds to switch between images in a session.  Also some strange issues when I have over 5 to 6 adjustment layers.

This surprised me as I expected the C1 on Mac to be superior to how C1 works on windows.  Overall, I find that the Mac handles LR much better than windows, but Windows seems to give more speed to C1 (Nvidia card).

I am using all external drives on the MacPro since you can only have 1 internal drive in the machine. All are thunderbolt attached Lacie 4TB not configured as raid or WD USB 3 or 4TB drives.

I run in session mode only for C1.

Paul Caldwell

Hey Paul,

Something is indeed up.  No way it should be that slow on your machine.

I would create a new user account on the Mac (as a test), load up a couple of images in Capture One on that new account and see if the behaviour is the same.

Also make a support ticket.

David
Logged
David Grover
Business Support and Development Manager, Software.

Paul2660

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 3483
    • Photos of Arkansas
Re: Capture One Pro 10.0.2 released!
« Reply #9 on: February 12, 2017, 06:12:16 AM »

David.

Thanks for the support suggestion. I will definitely try that and open a support ticket.

Paul Caldwell
Logged
Paul Caldwell
Little Rock, Arkansas U.S.
Photography > http://photosofarkansas.com
Blog> http://paulcaldwellphotography.com

budjames

  • Sr. Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 776
    • http://www.budjamesphotography.com
Re: Capture One Pro 10.0.2 released!
« Reply #10 on: February 13, 2017, 07:00:50 AM »

I purchased the option Capture One film styles with C1P 8. They work just fine in v 9 and now v10.

For Fuji-X shooters missing the Fuji film simulations in LR-CC, I highly recommend trying out the C1P film styles. Through some minor experimentation, I found that using the Kodachrome 25 film style and reducing saturation to -30 yields results very similar to the Fuji Classic Chrome film simulation.

Regards,
Bud James

www.budjames.photography
Logged
Bud James
North Wales, PA
www.budjamesphotography.com
Pages: [1]   Go Up